Kipsaté met gado gado
voor 4 personen
Ingrediënten voor de saté
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui, 3 cm verse gember en 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1/2 theelepel sambal
- 600 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden, bestrooid met peper en zout
- 3 eetlepels amandelpasta
- 200 ml kokosmelk
- 2 el coconut aminos
- 3 el honing
- 4 el cashewnoten
- 3 el kokosrasp
Bereiding van de saté
- smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui
- voeg de sambal, knoflook en gember toe en laat nog even meebakken
- voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze gaar
- voeg de amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door. Is de saus te dik dan voeg je nog wat kokosmelk toe.
- laat de saus nog even pruttelen en voeg evt. nog peper en zout toe als je dit nodig vindt
Ingrediënten gado gado
- 6 eieren
- 250 gram geraspt of in blokjes gesneden wortel
- 150 gram sperziebonen schoongemaakt en doormidden
- 150 gram spitskool gesneden
- wortel, sperziebonen en spitskool zijn te vervangen door groenten naar eigen keus
Bereiding gado gado
- kook de wortel, sperziebonen en spitskool beetgaar in ongeveer 6 minuten
- kook tegelijk de eieren in ca. 7 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en te halveren
- kook een gewenste hoeveelheid rijst
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden, leg 3 halve eieren op elk bord en lepel de kipsaté er overheen. Garneer met kokosrasp en cashewnoten.