//Kipsaté met gado gado

Kipsaté met gado gado

Kipsaté met gado gado

voor 4 personen

Ingrediënten voor de saté

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui, 3 cm verse gember en 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1/2 theelepel sambal
  • 600 gram kipfilet in kleine blokjes gesneden, bestrooid met peper en zout
  • 3 eetlepels amandelpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el coconut aminos
  • 3 el honing
  • 4 el cashewnoten
  • 3 el kokosrasp

Bereiding van de saté

  • smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui
  • voeg de sambal, knoflook en gember toe en laat nog even meebakken
  • voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze gaar
  • voeg de amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door. Is de saus te dik dan voeg je nog wat kokosmelk toe.
  • laat de saus nog even pruttelen en voeg evt. nog peper en zout toe als je dit nodig vindt

Ingrediënten gado gado

  • 6 eieren
  • 250 gram geraspt of in blokjes gesneden wortel
  • 150 gram sperziebonen schoongemaakt en doormidden
  • 150 gram spitskool gesneden
  • wortel, sperziebonen en spitskool zijn te vervangen door groenten naar eigen keus

Bereiding gado gado

  • kook de wortel, sperziebonen en spitskool beetgaar in ongeveer 6 minuten
  • kook tegelijk de eieren in ca. 7 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en te halveren
  • kook een gewenste hoeveelheid rijst

Verdeel de rijst en groenten over 4 borden, leg 3 halve eieren op elk bord en lepel de kipsaté er overheen. Garneer met kokosrasp en cashewnoten.

 

By |2018-09-27T10:32:46+00:00september 27th, 2018|Recepten|0 Comments

About the Author: