Matrix-kleurentherapie2018-11-01T10:55:26+00:00

Matrix-kleurentherapie

Wat is matrix-kleurentherapie?

Matrix-kleurentherapie is ontstaan uit een mix (matrix) van disciplines.

  • kleurentherapie volgens Christel Heidemann
  • antroposofische zienswijze volgens Rudolf Steiner
  • het werken met meridianen volgens de oosterse geneeskunde (o.a. acupunctuur maakt hier gebruik van)
  • bindweefselmassage ontwikkeld door Dr. Hede Teirich Leube.

In een artikel van maart 2018 in het blad “Oedeem oncologie” kun je een goede uitleg lezen.

Bij de behandeling ga ik ervan uit dat het lichaam zichzelf kan herstellen. Alle lichaamscellen vernieuwen zich van tijd tot tijd. Als de nieuwe cellen voorzien worden van voldoende energie worden ze van betere kwaliteit en herstelt het lichaam zich.

Matrix-kleurentherapie richt zich op de energie die door de meridianen stroomt. De meridianen zijn verbonden met onze organen. Bij een goede balans is de aanwezige energie gelijkmatig over alle meridianen verdeeld. Bij een verstoorde energiebalans kunnen allerlei klachten ontstaan. Matrix-kleurentherapie is gericht op het herstel van de energiebalans om daarmee de klachten te verminderen. Dit herstellen van de energiebalans gebeurt door middel van kleur in de vorm van plantaardig gekleurde zijde, die op de stimulatiepunten van de meridianen wordt geplakt.

Waarom kleur?

Meridianen reageren op kleur en die kan de energieverstoring in een meridiaan herstellen. Een bepaalde kleur heeft dezelfde trillingsfrequentie als een bepaalde meridiaan en kan de energie in die meridiaan versterken en de functie van die meridiaan herstellen. Het lichaam krijgt weer voldoende energie en kan zich beter wapenen tegen ziektes.

Voedselintolerantietest

Rugreflexologie

Kleurentherapie

Massage