/Tenniselleboog
Tenniselleboog2018-10-29T15:00:45+00:00

Tenniselleboog of epicondylitis lateralis

Een tenniselleboog (epicondylitis lateralis) is een ontsteking of een irritatie op de plek waar de onderarmspieren aan de buitenste elleboogknobbel hechten. Dit is een lastige blessure, die enige tijd nodig heeft om te herstellen. Je hoeft niet eens getennist te hebben om deze klacht te krijgen. Meestal ontstaat hij door een overbelasting van de strekspieren van de elleboog (backhand-techniek bij tennis is vaak niet goed).

Het lichaam herstelt zichzelf. Gelukkig kunnen we dit proces wél beïnvloeden.

Behandeling van een tenniselleboog:

Om te zorgen dat klachten verminderen en ten slotte verdwijnen, dient het lichaam de “aangetaste” cellen te vervangen door gezonde nieuwe. Ik kan je lichaam hierbij helpen door energie te sturen naar de pijnlijke plek. Dit doe ik door de meridiaan (energiebaan) die over de buitenelleboog loopt, nieuwe energie te geven. Ook krijg je een intensieve bindweefselmassage van je arm. Je arm (je buitenste elleboogknobbel) krijgt meer energie, meer doorbloeding en hierdoor verminderen de klachten. Je pijn zal afnemen of helemaal verdwijnen.

Door de bindweefselmassage krijg je een betere doorbloeding van je armspieren, maar het werkt ook helend op het bot en de pezen in je arm.