/Hielspoor
Hielspoor2018-11-05T18:51:49+00:00

Hielspoor

Heb je erge pijn onder je hiel?  Kun je hierdoor bijna niet meer lopen? Dan heb je last van hielspoor.

Onder je voet loopt een brede pees, de voetzoolpees, die de voorvoet met de hiel verbindt. Op de plek waar deze pees aan het hielbeen vastzit, kan deze pees bij overbelasting erg pijn gaan doen. Je hebt dan hielspoorklachten.

Gelukkig is daar iets aan te doen.

De voet dient extra doorbloed te worden, de pees moet weer soepel worden. Rusten alleen helpt niet.

De behandeling van hielspoor:

Extra doorbloeding van de voetzoolpees bereik ik door de meridianen die de pezen en spieren van energie voorzien, te activeren. Meridianen zijn onzichtbare energiestromen door ons hele lichaam. Je kunt ze vergelijken met een wegennetwerk door ons lichaam. Ook geef ik het botvlies, dat ontstoken kan zijn, nieuwe energie. De klachten zullen daardoor afnemen.

Verder bestaat de behandeling uit bindweefselmassage. Dit is een hele diepe massage, die een heel gebied (segment) meeneemt. Zo worden de huid, de bloedvaten, de spieren, de pezen en de botten geactiveerd.

Voeding:

Het kan zijn dat je iets in je voedingspatroon hebt zitten, waar je lichaam niet tegen kan. Het lichaam  slaat deze stoffen dan op als afvalstoffen en stopt die ergens in het lichaam. Bij jou blijkbaar in de pezen van je voet. Door een voedselintolerantietest bij je af te nemen, test ik welke voedingsmiddelen je niet meer moet eten en ik geef je een advies waardoor je ze kunt vervangen. Dit voorkomt een herhaling van je hielspoor.