/Etalagebenen
Etalagebenen2018-11-05T18:43:23+00:00

Etalagebenen of claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens ofwel etalagebenen is een pijnlijke aandoening van de slagaders (arteriën) in je benen. Je slagaders zijn vernauwd waardoor je beenspieren niet voldoende zuurstof krijgen bij inspanning. Hierdoor ontstaat een krampachtige pijn of een doof gevoel in de benen. Je moet dan even stil staan (bijvoorbeeld voor een etalage) en de spieren rust gunnen.

Melk  en melkproducten zijn rampzalig voor etalagebenen

Er zijn verschillende oorzaken voor het vernauwen van de slagaders. Iedereen weet dat roken niet goed is, maar weinig mensen weten dat het drinken van melk en het nuttigen van melkproducten (kaas, yoghurt, kwark) desastreus is voor dichtslibbende vaten. Wij mensen kunnen dierlijke eiwitten uit melk en melkproducten niet goed verteren (alleen als baby heb je het enzym lactase om melk af te breken). De melkproducten vormen als het ware een slijmlaag in je bloedvaten en veroorzaken het dichtslibben van deze vaten. Gelukkig is hier iets tegen te doen.

Allereerst krijg je een uitgebreide voedingstest/intolerantietest met een goed voedingsadvies.

Vervolgens stimuleer ik de meridiaan, die de bloeddoorstroming verzorgt.

Als laatste ga ik je benen masseren met de techniek van bindweefselmassage. Hierdoor ontstaat er een ontspanning op je bloedvaten, waardoor het bloed makkelijker kan stromen en je klachten snel minder worden.