/Burn-out
Burn-out2018-11-01T09:30:45+00:00

Burn-out

Heb je het gevoel dat het leven erg hectisch is? Heb je een baan, kinderen, je sportvereniging, je sociale verplichtingen en wil je ook nog tijd met je partner doorbrengen? Kun je alle bordjes nog in de lucht houden? Voel je je vaak leeg, moe of uitgeblust? Francien Mesman is de praktijk voor een Burn-out in Eindhoven.

Bij een Burn-out zit je lichaam constant in een soort van stresssituatie. Je lichaam geeft aan dat het zo niet veel langer kan. De hoogste tijd om er iets aan te doen. Maar iedereen is verschillend. Zo ook het klachtenbeeld, en daarmee de behandeling. Iedereen die last heeft van een burn-out heeft een eigen behandeling nodig. Wat voor de één goed werkt, hoeft voor de ander namelijk niet goed te werken.

Doordat wij continue doorgaan met onze verplichtingen (werk, hobby’s, gezin, huishouden, sociale verplichtingen) staat ons lichaam steeds in de “aan-stand”. Hierdoor putten wij het lichaam helemaal uit. Op een gegeven moment is het lichaam zo moe, dat het zo niet meer verder wil. Het trapt a.h.w. op de rem.

De oorzaak van een burn-out kan verschillende redenen hebben:

  • Je hebt een baan die niet bij je past
  • Je kunt niet vaak genoeg “nee” zeggen
  • Je lichaam weet niet meer hoe het in de “uit-stand” kan komen
  • Je hebt onverwerkte emoties
  • Je eet voedingsmiddelen die niet goed voor je zijn
  • etc

Verschillende behandelingen voor Burn-out in Eindhoven

Francien Mesman kijkt mee naar de onderliggende oorzaken van de klachten en stelt samen met jou een behandelplan op. Francien heeft haar specialisatie in Matrix-kleurentherapie. Dit bestaat onder andere uit een individuele voedingstest, rugreflexologie, kleurenbehandeling en een (bindweefsel)massage.